Informativ

Antrenamentele fitness intense iti pot imbunatati memoria

Daca viitoare cand te pregatesti pentru un test foarte important, n-ar strica sa cauti un antrenament pe care sa il aplici in pauzele de invatat. Antenamentele de inalta intensitate imbunatatesc memoria adolescentilor, potrivit unor studii ale universitatii McMaster din Hamilton, Ontario. Studiul a fost decurs ca o examinare a relatiei intre activitatea cerebrala si cea fizica.

La examinare au participat 95 de studenti, barbati si femei, toti sanatosi, dar fara o viata foarte activa. Acestia au fost impartiti in trei grupe:

  1. doar exercitii fizice;
  2. exercitii fizice si formare cognitiva;
  3. niciun fel de activitate fizica sau cerebrala;

Timp de 6 saptamani studentii din prima grupa petreceau aproximativ 20 de minute pe bicicleta fitness de trei ori pe saptamana. In plus fata de acest antrenament, studentii din cea de-a doua grupa lucrau timp de 20 de minute exercitii care sa stimuleze activitatea cerebrala inainte sau dupa mersul pe bicicleta. In tot acest timp, membri celei de-a treia grupe au trait viata in mod obisnuit, fara a aduce vreo schimbare. Dupa finalizarea acestui studiu, cercetatorii au ajuns la concluzia ca studentii care au abordat atat atrenamentele fizice, cat si pe cele psihice, au obtinut punctaje mai mari in toate testele.

Exprima-ti liber opinia!

Lasa un raspuns

Login/Register access is temporary disabled