BICICLETA ELIPTICA

TOP 5 BICICLETE ELIPTICE

1. Bicicletă eliptică Skylon 1.1 Kettler


2. Bicicletă fitness eliptică Xplorer Epic


3. Bicicletă eliptică programabilă HouseFit HB 8264 ELM


4. Bicicletă eliptică E400 Techfit


5. Bicicletă eliptică Xplorer Bubble

DESPRE BICICLETELE ELIPTICE

Antrenamentul pe o bicicletă eliptică este unul dintre cele mai solicitante, combinând, într-o oarecare măsură, efortul depus în timpul mai multor activități fizice precum urcarea treptelor, alergatul, schiatul, cât și alte exerciții fizice.

Este un antrenament atât de util și de eficient pentru corp încât reprezintă o soluție viabilă pentru orice persoană, de la un om de rând și până la atleții profesioniști. În prezent, bicicleta eliptică este cunoscută ca fiind cel mai popular tip de echipament fitness pentru acasă, sau un Fitness Master printre toate celelalte aparate.

Beneficiile pe care ți le poate aduce această bicicletă sunt signifiante. E foarte ușor de utilizat, asta ca principiu de funcționare. Cât despre contribuția sa pentru condiția fizică a utilizatorului, efectele sale sunt pozitive și se resimt la nivel cardiovascular, pierdere în greutate, creșterea masei musculare, tonifierea mușchilor și multe alte avantaje.

Bicicleta eliptică face parte din “familia” dispozitivelor Fitness Master, mai precis a aparatelor pentru fitness, de care mai aparțin și dispozitive precum banda de alergat, bicicleta fitness, stepperul sau scara fitness(o scară rulantă de dimensiuni mici pe care poți simula urcarea treptelor).

De ce sunt bicicletele eliptice atât de apreciate? Deoarece ele pot să antreneze simultan atât mușchii membrelor inferioare, cât și pe cei ai secțiunii de deasupra bazinului. Membrele inferioare sunt antrenate ca urmare a pedalelor.

Mușchii din secțiunea superioară a corpului sunt antrenați prin brațele mobile ale bicicletei eliptice. Mișcându-le repetitiv în față și în spate, antrenamentul se aseamănă cu cel rezultat în urma schiatului.

Chiar și înainte de a-ți cumpăra o bicicletă eliptică trebuie să depui puțin efort, însă nu va fi unul fizic, ci mai degrabă psihic. Tot ce trebuie să faci este să citești cu atenție informații despre biciclete eliptice și să alegi un model nu doar eficient la modul general, cât și potrivit pentru tine.

1

Avantajele unei biciclete eliptice

cum folosesti bicicleta eliptica
Ușor de utilizat

Din cauza faptului că o bicicletă eliptică lucrează mai multe părți ale corpului în același timp, este considerată drept cel mai bun aparat de fitness nu doar pentru acasă, cât și pentru sălile de fitness. Nu doar că oferă o pregătire intensă și o dezvoltare musculară, cât și un antrenament aerobic.

Nu ai nevoie de vreo pregătire specială sau cine știe ce condiție fizică pentru a începe să folosești o bicicletă eliptică. De asemenea, nu îți trebuie o bază informațională pentru a pune în mișcare componentele sale.

Părțile mobile ale unei biciclete eliptice se pun automat în mișcare și preia intuitiv reacțiile corpului tău. Tot ce trebuie să faci este să miști corespunzător picioarele și mâinile în așa fel încât să îmbini într-o oarecare măsura mersul pe bicicletă cu joggingul.

Bicicletele eliptice din ziua de azi îți oferă posibilitatea de a ajusta foarte simplu controlul. Printre cele mai importante setări pe care le poți realiza pe o bicicletă eliptică sunt cele pentru modificarea rezistenței elementelor, astfel încât să reglezi intensitatea antrenamentului.

beneficii pentru sanatate bicicleta
Beneficii pentru sănătate

Bicicletele eliptice, spre deosebire de celelalte aparate fitness, se axează foarte mult pe beneficiile pe care le aduce sistemului circulator si respirator, mai precis pe sănătatea cardiovasculară. Elipticele îmbunătățesc ritmul cardiac, nu au niciun fel de impact negativ asupra îngheieturilor, ard calorii și antrentează foarte bine mușchii picioarelor, brațelor, spatele și umerii, toate în timpul unei singure activități.

Din moment ce bicicleta eliptică antrentează un număr atât de mare de mușchi simultan, vei petrece mai puțin timp pe bicicletă, însă vei avea parte de aceleași rezultate sau chiar unele mai bune față de cele obținute cu alte aparate pentru fitness.

Un lucru îl știm sigur: bicicleta eliptică, la nivel de antrenare a musculaturii picioarelor, este mai utilă și mai eficientă decât alergatul sau mersul pe jos. Principalul ei avantaj  este chiar absența impactului cu solul. Tot efortul depus  se face doar prin mișcarea membrelor fără ca talpa piciorului să ia contact cu vreo suprafață dură și să îți afecteze genunchii și spatele.

bicicleta eliptica pliabila
Portabilitate

E posibil să fi avut sau sa nu fi avut o bicicletă eliptică până acum, sau poate nici nu ați căutat prea multe informații despre ele, însă ați întalnit câteva modele prin sălile de fitness locale. Acele modele sunt voluminoase, complexe și foarte bine fixate.

Din fericire pentru toți, presupunând că există foarte mulți oameni ce își doresc o bicicletă eliptică pentru acasă, se găsesc și modele de eliptice mici create pentru utilizarea casnică, nu neapărat profesională.

Acele modele sunt mici, ușor de transportat și de depozitat. Unele dintre ele sunt chiar și pliabile și pot fi puse sub un pat sau într-un dulap, astfel încât cumpărarea unei astfel de biciclete să nu îți dea motive de îngrijorare în ceea ce privește spațiul ocupat.

2

Principiu de funcționare

beneficii bicicleta eliptica
Beneficii elemente

Deja am menționat în câteva rânduri care sunt beneficiile pe care le aduce o bicicletă eliptică, cel mai important fiind procesul de ardere al caloriilor prin intermdiul antrenamentului cardio. Simulând pedalarea poți pune în mișcare o bicicletă eliptică.

De fapt, aparatul te va pune pe tine în mișcare, în timp ce el va servi drept platformă. Utilizatorul are optiunea de a-și sincroniza mișcările cu brațele mașinăriei care se mută exact ca două bețe pentru schi. Alternativ, utilizatorul se poate ține de o bară orizontală pe care o furnizează majoritatea producătorilor pentru echilibru și sprijin în timpul antrenamentului.

rol pedale bicicleta eliptica fitness
Rolul pedalelor

Pedalele bicicletelor eliptice sunt atașate de o volantă care asigură o mișcare ușoară și netedă, imitând pe cât posibil mersul pe jos și alergatul. Pedalele pot fi ajustate la diferite nivele de rezistență și poate fi mișcate atât în partea frontală, cât și în spate.

Există, de asemenea, setări ale pedalelor pentru reglarea înălțimii, astfel încât utilizatorul să se acomodeze aparatului. Ajustarea rezistenței și a unghiului de înclinare sunt două moduri prin care poți transforma antrenamentul într-o adevărată provocare.

Bicicletele eliptice moderne au destul de multe nivele pentru reglarea rezistenței. Foarte rar întâlnite sunt bicicletele care au o “rampă” înclinată. Ideea generală este aceea că oricare dintre aceste două caracteristici  vor crește intensitatea antrenamentului.

Lungimea pedalei este un factor care determină cât de ușor sau greu poate fi mișcată. În principiu, cu cât pedala este mai lungă, cu atât se mișcă mai ușor. Lungimea poate să varieze în intervalul 15 – 60cm, valoarea maximă a acestui interval fiind atribuită persoanelor foarte înalte. Bicicletele profesionale au pedale cu lungimea medie de 50cm, pe când cele pentru casă de doar 20cm. Dimensiunile diferă în funcție de producător.

rol brate mobile bicicleta eliptica
Rolul brațelor mobile

Pentru o bicicletă eliptică, brațele mobile au rolul de a antrena mușchii din partea superioară, fiind stimulați de o mișcare a brațelor similară cu cea întalnită la schi. Acestea au efect asupra mușchilor membrelor superioare, a umerilor, pieptului și spatelui.

Mai precis, cele mai importante grupe de mușchi ale corpului intră sub aripa efectului unei biciclete eliptice. Din fericire, sau nefericire pentru posesorii de biciclete eliptice vechi, unele dintre ele nu aveau brațe mobile, ci o bară orizontală staționară.

3

Programe fitness și specificații

generalitati biciclete eliptice
Generalități

Funcțiile și programele au rolul de a motiva utilizatorul sau de a-l ține la curent cu starea sa din timpul antrenamentului, de a avea acces instant la progresul activității și rezultatele dobândite până într-un anumit punct.

Din punctul de vedere al unui Fitness Master, cele mai dorite funcționalități sunt programele presetate, posibilitatea de a-ți crea și salva programe personalizate, funcție care să afișeze cât timp ai parcurs din antrenamentul curent, cât și posibilitatea de înclinare a aparatului pentru creșterea nivelului de dificultate.

De asemenea, s-a dovedit a fi de real folos și prezența unui contor pentru caloriile arse, fiind un factor motivațional pentru utilizatorii bicicletei eliptice care o folosesc doar în scopul de a scăpa de kilogramele în plus.

Ia în considerare fiecare funcționalitate sau informație care crezi ca s-ar putea să se găsească pe o bicicletă eliptică și gândește-te ce aport aduce asupra motivației tale. Orice astfel de stimulent te poate face să repeți antrenamentul în fiecare zi și să urmărești doar direcția progresului.

masurare ritm cardiac bicicleta
Monitorizarea ritmului cardiac

Măsurarea ritmului cardiac este unul dintre cei mai buni indicatori ai progresului și intensității. E cât se poate de clar că atunci când acesta este în creștere și nu depășește o anumită limită corpul tău trece prin schimbări pozitive.

Oricine își poate stabili propriul ritm cardiac la care își propun să ajungă în timpul unui antrenament. Dacă este prea mare riști să ai mici probleme de moment. Dacă ritmul cardiac este prea mic nu vei putea să ajungi cu activitatea acolo unde ți-ai propus.

Cele mai bune biciclete eliptice au programe special concepute pentru stabilizarea ritmului cardiac. Mai precis, intensitatea va fi reglată automat de aparat în așa fel încăt într-un anumit interval de timp să ajungi la ritmul cardiac recomandat de bicicletă.

De asemenea, poți să te folosești de acest program în timp ce îl personalizezi. Pur și simplu introduci ritmul cardiac dorit, iar aparatul va reacționa corespunzător pe parcursul întregii sesiuni de antrenament.

programe presetate bicicleta
Programe presetate

Unul dintre cele mai frecvente motive pentru care oamenii renunța din a mai folosi bicicleta sau chiar abandonează activitățile fizice este monotonia. Având o bicicletă eliptică cu programe variate, vei scăpa ușor de plictiseală și vei face întotdeauna ceva nou.

Posibilitatea de a-ți modifica programele presetate sau de a crea unele noi este, de asemenea, o funcționalitate excelentă pentru anumite nevoi personale. E cazul să acorzi mare atenție specificațiilor fiecărui produs.

programe variate bicicleta eliptica
Varietatea

Cheia succesului în orice exercițiu fizic și nu numai este coerența pe termen lung. Dacă găsiți o bicicletă eliptică ce vă poate oferi varietate și va reprezenta o provocare pentru voi în rutina zilnică, e mult mai probabil să rămâi motivat și să îți dorești să experimentezi mult mai mult din ce ți-ai propus să faci, progresând.

Chiar și efectele minore ale acestor programe variabile facilitate de o bicicletă eliptică vă vor menține într-o stare mult mai activă, veți fi concetrat asupra a ceea ce faceți și vă veți propune să vă notați performanțe diferite, preferabil mai bune, în fiecare zi.

functii de siguranta bicicleta eliptica
Setări de siguranță

Fii foarte atent la funcții, nu sunt doar un privilegiu, cât și o obligație în multe dintre cazuri. Spre exemplu, ai nevoie de funcționalități care să-ți protejeze aparatul de fitness atunci când nu este folosit. De fapt, protecția se aplică pentru cei din jur. Există o setare prin care poți bloca mișcarea brațelor și a pedalelor.

mentenanta bicicleta eliptica
Mentenanță și garanție

În mod normal, bicicletele fitness sunt folosite des și intens, fapt pentru care e inevitabil să nu se ajungă la situația în care anumite componente să se uzeze. O bicicletă eliptică este un aparat electronic. Chiar si cea mai bună bicicletă eliptică va avea nevoie de puțină mentenanță și îngrijire din când în când.

Producătorii oferă deseori garanție pe viață când vine vorba de structura fizică a bicicletei. Pe de altă parte, în cel mai fericit caz te poți alege cu o perioadă de garanție de 1 an pentru partea tehnologică și 1 – 3 ani pentru piese.

12 Comentarii
 1. Raspunde
  Sorin
  octombrie 18, 2017 la 9:59 am

  Buna ziua, Va rog sa imi recomandati o bicicleta eliptica de calitate. Am deja o bicicleta eliptica si din cauza zgomotului (scartit) nu o mai folosesc. Multumesc Sorin

 2. Raspunde
  Lungu Laura
  septembrie 22, 2017 la 5:07 pm

  As avea rugamintea sa-mi spuneti care este o alegere mai buna intre modelele de bicicleta eliptica Techfit E 500 si Xplorere Evita (volanta 6kg).multumesc

  • Raspunde
   Fitness Master
   Administrator
   septembrie 26, 2017 la 2:42 pm

   Buna, Laura!

   Bicicleta Xplorer Evita este mai mica, dar mult mai grea decat modelul Techfit. Acest lucru se datoreaza materialelor dure care creaza o stabilitate mai buna pentru bicicleta Xplorer Evita. D.p.d.v. functional, e mult mai avantajos sa achizitionezi bicicleta eliptica Techfit E500. In ceea ce priveste durabilitatea, tindem sa credem ca Xplorer Evita ar fi mai rezistenta, fiind proiectata sa reziste chiar si atunci cand este folosita la capacitate maxima. In functie de cat de mult crezi ca vei folosi acest aparat, vei alege Techfit E500 pentru satisfactie si functii, sau Xplorer Evita pentru durabilitate.

   Gasesti informatii despre ele aici:
   Bicicleta Eliptica Fitness Magnetica Techfit E500
   Bicicleta eliptica Xplorer Evita

 3. Raspunde
  Ileana
  septembrie 20, 2017 la 5:31 pm

  Am cumparat bicicleta eliptica Xplorer Evita si pot spune ca am parte de antrenamente eficiente. Pe display am timpul pe care il petrec, ce distanta parcursa am, si bineinteles caloriile arse. Cu toate ce e in jur de 1200 de lei, isi merita banii. Pot regla intensitatea, e comoda si nu regret ca am achizitionat-o. Recomand!

 4. Raspunde
  Simona
  august 25, 2017 la 5:06 pm

  Am cumparat bicicleta eliptica Xplorer Bubble si pana acum se comporta excelent. Am instalat-o seara trecuta si am folosit-o pret de 40 de minute in aceasta dimineata. Este foarte silentioasa. Ma uitam la televizor in timp ce o foloseam si nici macar nu-i mai auzeam zgomotul de fundal. Functioneaza perfect, desi nu mai folosisem inainte acest tip de bicicleta. Ma gandeam ca nu o sa fie la fel de performanta precum ultimul model cu rezistenta magnetica pe care l-am avut.

  Am 1.70 si nu intampin nicio dificultate in folosirea acestui model Scaunul este confortabil, cel putin pentru antrenamentul de 40 de minute. Constructia pare solida si bine echilibrata. Sper ca aceasta bicicleta sa poata fi utilizata intens, caci nu am prea avut noroc cu modelele magnetice. Pe baza experientei mele, as putea spune ca acelea nu sunt facute pentru folosinta indelungata.

  Va sugerez sa adaugati acest model pe wishlist si sa urmariti evolutia pretului si aparitia unui discount! Nu puteti da gres cu ea, mai ales daca nu ati avut experiente prea placute pana acum.

 5. Raspunde
  Teodor
  iunie 22, 2017 la 9:24 am

  Imi recomandati si mie o bicicleta eliptica de pana in 1000 de lei?

  • Raspunde
   Delia
   iulie 5, 2017 la 11:40 am

   Chiar azi mi-a venit si mie bicicleta eliptica Kondition BEL-8200si sunt foarte multumita de ea.

   Chiar este adevarata promisiunea cu cele opt nivele de dificultate. Bineinteles, nu am apucat sa le testez pe toate, nu poti face un antrenament atat de intens inca din primele sesiuni. Totusi, am schimbat vreo trei nivele de dificultate si se simte diferenta destul de bine.

   La nivelul afisajului LCD, nu difera foarte multe aspecte de restul bicicletelor eliptice din aceasta gama de preturi. Ca idee, e usor sa monitorizezi aspectele generale, precum viteza, distanta, puls si calorii consumate.
   Imi place sistemul de franare, e foarte sigur, dar si faptul ca nu este foarte grea la cele 44 kg ale sale.

   Exista senzori de puls la nivelul manerelor, iar din aceasta cauza tind sa cred ca sunt destul de veridice rezultatele aparute pe display, in special la nivelul pulsului. Suporta 100 de kg, ceea ce e ok pentru mine. Acum nu stiu exact pana la ce greutate te intereseaza pe tine.

   Am citit pe la alte persoane ca antreneaza toate grupele de muschi, sper sa fie asa. Revin cu detalii daca observ vreo problema la constructia sau rezistenta ei. Pana una, alta, vezi ca nu o gasesti mereu pe stoc, asa ca iti recomand sa o cumperi daca o gasesti pe la 800 – 900 de lei.

  • Raspunde
   Fitness Master
   Administrator
   iunie 26, 2017 la 9:37 am

   Bicicleta fitness eliptică Kondition BEL-8200 ar trebui sa se incadreze cu succes in acest buget si reprezinta o solutie viabila, cu mai multe functii special concepute pentru acest tip de activitate.

 6. Raspunde
  Cristina
  iunie 16, 2017 la 5:47 pm

  Parerea mea: daca aveti un buget mai maricel, de peste 600 de lei, se merita sa investiti in modelul de bicicleta eliptica HouseFit HB 8271 EL, care isi face foarte bine treaba daca aveti o greutate de pana in 115 kg.

  Chiar daca are doar 8 nivele de dificultate, este mult mai performanta la nivelul parametrilor afisati pe ecranul LCD, plus ca se adauga ODO si scan. Sa nu mai zic ca iti masoara pulsul automat, mai precis cand pui mana pe ghidon. Desi am auzit persoane care au folosit-o ca ar rezista mai mult de 115 kg pe ea, nu vreau sa va influentez in vreun mod sa o incercati la 120, 125. Poate chiar la dvs. o sa se strice sau nu stiu, se defecteaza vreun circuit.

  La utilizarea conform manualului am remarcat un plus de silentiozitate fata de modelele din aceeasi gama, o greutate ceva mai mica si un pedale multumitoare ca forma si marime. Plus ca primiti si manusile acelea Power System Basic, atat de laudate de iubitorii de fitness.

 7. Raspunde
  Corina
  mai 25, 2017 la 3:14 pm

  Am gasit o bicicleta eliptica la reducere, 40% astazi pentru modelul Kondition BEL 2700 si as vrea sa o cumpar. Este 567 de lei si ma gandesc ca e o afacere buna, avand in vedere faptul ca pretul initial era 950.

  Ce parere aveti? Ar trebui sa o iau sau sa ma gandesc mai bine, avand in vedere faptul ca are doar 4 stele pe emag?

  • Raspunde
   Fitness Master
   Administrator
   mai 25, 2017 la 5:28 pm

   Din cunostintele noastre, modelul Kondition este din gama „Home”, deci este perfecta pentru persoanele care doresc sa faca antrenamente de acasa. Daca aceasta este dorinta ta, atunci ar trebui sa profiti de reducerea de 40%, pana nu expira.

   Bineinteles, pentru ca dorim sa iti oferim o parere obiectiva o sa iti mentionam atat avantajele acestei biciclete eliptice pentru fitness, cat si dezavantajele pe care le-au remarcat persoanele care au achizitionat-o de-a lungul timpului.

   Ca avantaje, trebuie sa recunoastem ca aceste 8 nivele de dificultate sunt suficiente pentru a diversifica antrenamentele, astfel incat in functie de starea din ziua respectiva sa alegi un modul mai facil sau mai dificil, alternand sesiunile de antrenament.

   Afisajul digital este si el un beneficiu al bicicletei eliptice Kondition BEL – 2700 pentru ca iti permite sa monitorizezi eficient pulsul, distanta, viteza si cel mai important parametru al intregului antrenament, respectiv numarul caloriilor consumate.
   De asemenea, este prevazuta cu senzori de puls la manere si cu ghidon reglabil, astfel incat pozitia sa fie in egala masura corecta si confortabila.

   Ca minusuri, lipsa de stabilitate ar fi un prim aspect, care se alatura dificultatii montajului. Unii utilizatori i-au oferit chiar nota 3.5/5 la dificultate in montaj, deci ar trebui sa iei in considerare acest aspect, alegand sa o montezi cu o persoana care se pricepe sau care este intuitiva. De asemenea, trebuie sa stii ca suporta doar 100 kg, iar dimensiunile sale sunt destul de voluminoase.

   Per total, la pretul pe care ni l-ai comunicat, Kondition BEL 2700 pare a fi un best buy pentru nevoile tale.

   Speram ca ti-am fost de ajutor, o zi frumoasa!

Lasa un raspuns

Login/Register access is temporary disabled