BICICLETA FITNESS

TOP 5 BICICLETE FITNESS

1. Bicicletă Spinning HouseFit HB 8193 semiprofesională


2. Bicicletă fitness magnetică Kondition BMG-5700


3. Bicicletă verticală Cycle M Kettler


4. Bicicletă fitness de exerciții TOORX BRX 50


5. Bicicletă magnetică Techfit B450

DESPRE BICICLETELE FITNESS

Bicicletele fitness sunt cele mai populare tipuri de echipamente pentru fitness de pe piață. Sunt simplu de utilizat și foarte efective pentru arderea caloriilor, fiind și recomandate deoarece se evită impactul tălpii piciorului cu suprafața pe care calci în timpul alergatului, afectându-ți încheieturile piciorului și genunchii.

Există câteva tipuri de biciclete fitness din care poți alege, printre care se numără modele obișnuite(verticale), bicicletele recumbent/orizontală(utilizatorul stă întins în timpul pedalării) și modelele spinning(destinate vitezei și antrenamentelor intense).

Fiecare dintre tipurile listate prezintă caracteristici variate, care să favorizeze diferiți cicliști și nevoile fiecăruia. Confortul oferit de o bicicletă fitness este perfect pentru oamenii care își doresc să facă mișcare de acasă și să își creeze propriul spațiu pentru efectuarea exercițiilor fizice.

Pot exista oameni care în timpul pedalatului au pretenția de a se uita la televizor, de a asculta muzică și până la cititul unei cărți sau supravegherea copiilor, lucruri pe care nu prea le poți face dacă ieși și alergi sau te plimbi afară cu bicicleta.

1

Tipuri de biciclete fitness

După cum deja am dat de înțeles, există mai tipuri de biciclete fitness, fiecare fiind concepută pentru a oferi cumpărătorilor posibilitatea de a alege un model care să corespundă tipului de antrenament pe care dorește să îl facă.

bicicleta fitness verticala
Bicicletă fitness verticală

Bicicletele fitness verticale sunt modelel standard, mai exact cele mai intalnite și mai căutate tipuri de biciclete fitness. Acestea se pot împărți în 2 subcategorii în funcție de scopul utilizării lor.

 1. Bicicletă magnetică

Se caracterizează printr-o volantă cu diametrul mai mare, motiv pentru care utilizatorul trebuie să depună mai mult efort. Diametrul mai mare va aplica și o greutate superioară volantei, ceea ce înseamnă că pedalarea va fi mai dificilă și efortul este intensificat.

Fiind o bicicletă fitness atât de solicitantă, aceste modele sunt frecvent căutate de persoanele dornice de a pierde din kilogramele în plus.

 1. Bicicletă mecanică

Este, mai precis, o bicicletă fitness obișnuită, așa cum și-ar imagina-o orice persoană ce nu dispune de foarte multe informații despre aceste aparate. Sunt ieftine și foarte utile pentru a putea face puțină mișcare în zilele în care condițiile meteo sunt nefavorabile.

Bazându-ne exclusiv pe principiul de funcționare, efortul pe care îl depunem pe o astfel de bicicletă fitness poate echivala cu cel pe care ni-l solicită o bicicletă obișnuită pentru outdoor.

bicicleta fitness orizontala
Bicicletă fitness orizontală

Deși la prima vedere am fi tentați să spunem că aceste biciclete sunt comode și făcute pentru a îmbina relaxarea cu activitățile fizice, scopul lor este cu totul și cu totul diferit. Bicicletele fitness orizontale sunt concepute pentru persoanele ce întâmpină probleme de sănătate.

Poziția utilizatorului pe o astfel de bicicletă o putem deduce încă din denumirea sa. Exact,  cel ce o folosește va sta pe orizontală, întins pe spate. Ea mai poartă denumirea și de bicicletă fitness medicinală.

Are un scaun destul de confortabil, cu spătar, care să creeze tot confortul necesar pentru ca o persoană cu probleme locomotorii să fie capabilă să ducă la bun sfârșit antrenamentul fără ca poziția să-i creeze disconfort și să agraveze situația.

bicicleta fitness spinning
Bicicletă fitness spinning

Aceste biciclete sunt ideale pentru cei ce vor să ducă pasiunea pentru ciclism la un nivel profesional, cât și pentru persoanele care deja au atins acel nivel și vor să exerseze și să se antreneze în mediul plăcut de acasă.

Sunt considerate biciclete fitness profesionale sau semiprofesionale. Sunt tot biciclete verticale, însă dacă ar trebui să le asemănăm cu un model pentru outdoor, cea mai bună soluție ar fi bicicleta profesională tip cursieră.

2

Specificații și prețuri

raport calitate-pret bicicleta fitness
Raport calitate – preț

Bicicletele fitness pot fi cumpărate la prețuri diferite, cu caracteristici diferite. Cele mai ieftine biciclete fitness ar trebui să aibă specificațiile de bază, precum mișcarea ușoară și silențioasă a pedalelor, posibilitatea de reglare a rezistenței, cât și o serie de opțiuni de programare a activităților.

Bicicletele cu prețuri medii sunt, de obicei, mai stabile, mai voluminoase, ușor de folosit, incluzând deseori un număr mai mare de funcții și caracteristici speciale pentru a fi avantajate față de modelele low cost.

Cele scumpe deja încep să aparțină categoriei de biciclete fitness profesionale sau semiprofesionale, venind cu funcții avansate, precum control tactil și ecran LED pentru afișarea electronică a unor informații referitoare la viteză, distanță parcursă, calorii arse, ritm cardiac sau alte detalii.

functionalitati de baza bicicleta fitness
Funcționalități de bază

Indiferent de preț și model, toate bicicletele fitness ar trebui să aibă câteva specificații de bază. Utilizatorul merită măcar o funcție de reglare a rezistenței pentru creșterea intensității antrenamentului, sau un scaun reglabil pentru a fi adecvat înălțimii celui ce folosește o bicicletă fitness.

În ciuda faptului că dimensiunea și stilul scaunului diferă de la o bicicletă la alta, toate ar trebui să fie confortabile. Unii oameni, din cauza disconfortului, aleg să cumpere huse pentru scaunul bicicletei care să fie umplute cu un material mai moale și mai comod.

E necesar ca pedalele să fie destul de late încât să se potrivească oricărui tip de picior, având o bandă în capăt pentru introducerea piciorului astfel încât talpa să rămână fixată pe peda.

obiective bicicleta fitness
Obiective personale

Specificațiile unei biciclete fitness pot fi alese și în funcție de obiectivele personale pe care ni le stabilim fiecare dintre noi. E important să știi cât de des va fi folosită bicicleta și unde ți-ai propus să ajungi(ca nivel de fitness) folosindu-te de acest dispozitiv.

De multe ori, optimismul și motivația unora de a începe un program bine stabilit de fitness îi determină pe unii să își cumpere o bicicletă mai scumpă, știind că le este cu adevărat utilă. Gândește-te serios la toate circumstanțele în care vei ajunge să o folosești.

bicicleta fitness
Accesorii opționale

Există câteva biciclete care au accesorii nu doar utile, cât și ingenioase, ce îmbină mai multe roluri și pe care ți le vei dori mai mult ca sigur. Spre exemplu, există modele care să dispună de un ventilator incorporat. Rolul ventilatorului nu este doar acela de răcire, cât și de îngreunare, făcând antrenamentul mai dificil.

Poți avea o bicicletă fitness cu sistem audio incorporat, al cărui panou de control să fie poziționat chiar în mijlocul ghidoanelor bicicletei. În acest fel va fi simplu să-ți selectezi melodia preferată sau să schimbi volumul.

Un alt accesoriu este suportul pentru sticla de apă. Arată exact ca cel folosit pentru bicicletele outdoor. Dacă îl consideri cu adevărat util sau vrei să simulezi cât mai mult outdoor cyclingul, atunci nu pleca la drum fără acest suport.

stabilitate bicicleta fitness
Stabilitatea și greutatea maximă admisă

Stabilitatea este unul dintre cele mai importante aspecte din timpul unui exercițiu fizic, mai ales că ultimul lucru pe care ți-l dorești în timp ce mergi pe o bicicletă fitness este acela de a te răni singur. Dacă simți că bicicleta se mișcă atunci când o folosești, ar fi cazul să uiti de ea.

Dacă nu știi cât de stabilă e bicicleta, poți pur și simplu să verifici informațiile furnizate de producător sau comerciant. Cu cât bicicleta pe care urmează să o cumperi este mai grea, cu atât este mai stabilă și o poți folosi în siguranță.

Se precizează, de asemenea, și greutatea pe care bicicleta o poate suporta astfel încât să funcționeze în stare optimă și să se evite pe cât posibil riscul ca utilizatorul să aibă de suferit în urma vreunui accident pe o bicicletă fitness.

siguranta bicicleta fitness
Metode de siguranță

Dacă locuiești într-o casă mică și ai copii, fii foarte atent la modul în care este realizată bicicleta ta. E foarte posibil ca cei mici să intre în contact cu părțile mobile ale bicicletei și să se rănească în mod accidental.

Pentru a evita asta, asigură-te că acele elemente mobile(lanțul, pedalele și volanta) sunt acoperite, astfel încât cel mic să nu ajungă să își pună mâinile unde nu trebuie. Dacă este posibil, alege o bicicletă care să aibă o funcție de blocare a mișcării prin simpla apăsare a unui buton.

6 Comentarii
 1. Raspunde
  Maria
  mai 31, 2017 la 4:34 pm

  Un vot pentru numărul doi, poate ajunge pe primul loc, cine știe?

  Glumesc cu ordinea din acest top, căci părerile sunt împărțite și este normal să fie așa. Totuși, bicicleta fitness magnetică pe care o propun cei de la Kondition, respectiv BMG 5700 chiar IȘI FACE TREABA, și o face foarte bine. Bine, nu o să ajungi să arăți precum un model, așa cum este cel din campania publicitară a acestei biciclete, însă cu puțină muncă și motivație îți poți depăși statutul curent. Eu vorbesc din punctul meu de vedere.

  Mi-a plăcut faptul că oferă libertate în cadrul antrenamentelor prin intermediul celor opt nivele de dificultate, că are un sistem magnetic pentru frânare, dar și că îmi afișează timpul de recuperare, care după ce m-am documentat am văzut că nu este menționat aleatoriu, ci chiar este calculat în funcție de tipul antrenamentului ales.

  Dacă o mai cumperi și cu 40 % reducere, pe la un 850 de lei, atunci poți spune că te-ai ales cu o bicicleta de fitness profesională și accesibilă.

  • Raspunde
   Mihaela
   iunie 9, 2017 la 3:28 pm

   Mai greu să fie deturnat primul loc, mai ales ca acum primești un cadou în momentul în care îl comanzi de pe emag.ro, respectiv o pereche interesantă de mănuși pentru fitness, care pe lângă că sunt utile, mai sunt și confecționate din piele întoarsă. Power System Basic se numesc și le-am găsit la un preț destul de piperat, chiar pe același shop, vreo 60 de lei.

   Referitor la bicicleta propriu – zisă, mi se pare ușor de manevrat, cu o construcție modernă și rezistentă, iar marele avantaj îl regăsesc la nivelul pedalelor, care mi se par confortabile prin prisma formei lor anatomice. În plus, vine cu role pentru transport.

   Ca și calitate – preț o recomand oricărei persoane care dorește să își lucreze coapsele de acasă, fără a merge la sală.

 2. Raspunde
  Carmen
  iunie 27, 2017 la 9:48 am

  Eu folosesc bicicleta magnetica Fittronic 507B si sunt foarte multumita de ea.

  Imi place foarte mult faptul ca poti pedala in ambele sensuri si ca prezinta un sistem ingenios de prindere, care iti ofera o anumita siguranta la pedalare. Eu am picioarele destul de subtiri si imi este putin teama sa nu imi alunece piciorul in timp ce pedalez. La fel, avand o mica problema cu ideea de stabilitate, am ales modelul de bicicleta magnetica Fittronic 507B pentru ca poseda si un picior solid in spatele echipamentului, care influenteaza si el lipsa de mobilitate in timpul folosintei, devenind astfel una dintre cele mai stabile biciclete de fitness pe care le-am testat de-a lungul timpului.

  Designul este unul destul de modern, iar nuantele universale o fac sa nu fie o prezenta atipica in living. Inca o chestie care imi place la ea este saua, foarte comoda de altfel.

  Ma asteptam sa fie destul de zgomotoasa, avand in vedere faptul ca nu am dat o avere pe ea ~ 800 de lei, insa mi se pare chiar silentioasa.

  Per total, daca prindeti si o reducere buna, astfel incat sa nu dati mai mult de 700 – 800 de lei pe ea, eu zic ca merita cumparata.

  • Raspunde
   Alina
   iulie 28, 2017 la 5:34 pm

   La un pret mai accesibil poti gasi modelul Sporter KPR6030. Este tot o bicicleta magnetica pentru fitness, insa pretul sau nu depaseste pragul de 500 de lei, mai ales cand o prinzi la reducere.

   Cat despre partea cu stabilitatea, mi se pare foarte utila suprafata care a fost aleasa pentru pedale, care este antiderapanta. Este foarte buna pentru picioarele subtiri, ca ale tale. Totusi, sa stii ca si noi, fetele cu picioare groase, avem o maaare problema cu stabilitatea. In fine, trecand peste asta pot sa va zic ca am fost multumita de sistemul sau de franare, dar si de faptul ca o poti regla cu usurinta pe inaltime.

   Cat despre saua din PU nu stiu ce sa zic, nu cunosc prea multe detalii despre acest material, doar ca este foarte confortabil. In rest, nu as putea sa fac o comparatie cu alte materiale folosite la captusirea sau realizarea acestui element atat de important la o bicicleta de fitness.

   PS – se poate pedala pe ea atat in fata cat si in spate, iar mie imi convine pentru ca niciodata nu mi s-a parut ok sa simt o piedica in momentul in care pedalam in spate, voit sau accidental.

 3. Raspunde
  Georgiana
  iulie 21, 2017 la 6:01 pm

  Nu am foarte mult timp sa parctic sport, asa ca m-am hotarat sa iau o bicicleta fitness spinning. Dupa multe cautari am ales modelul Kondition ICB101 pentru ca ma ajuta sa ard caloriile de care vreau sa scap si in plus, este usor de depozitat, eu am instalat-o pe jos, iar in timpul liber incerc sa profit cat mai mult de ea. Are mai multe nivele de antrenament si indiferent de greutate pe care alegi sa o folosesti, nu scoate niciun zgomot, asa ca nu trebuie sa-ti faci griji in privinta asta.

  Eu cred ca este o solutie geniala pentru casa, are un mecanism magnetic, masa maxima este de 133 de kg.

  Imi place ca masoara pulsul, are un suport de apa pentru bicicleta, o pot regla in functie de inaltime, iar pedalele sunt potrivite pentru a-ti oferi un confort atunci cand o utilizezi.

  Mi-am facut griji in privinta montarii, dar am primit o schema foarte detaliata si pot spune ca a fost floare la ureche monatrea ei, am optat pentru o bicicleta spinning pentru ca mi se par mai eficiente, cu toate ca preturile sunt mai mar compartiv cu cele verticale sau orizontale.

  Nu sunt prea familiarizata cu alte echipamente de fitness, eu de obicei ma antrenez cu video-uri de pe Youtube, insa m-am decis ca pentru cardio este foarte eficienta o bicicleta fitness. Daca o voi folosi destul de mult in perioada imediat urmatoare, ma gandesc sa investesc si in alte echipamente de fitness…poate o banda sau un stepper.

 4. Raspunde
  Gabriela
  august 16, 2017 la 5:22 pm

  Am vazut ca mai multe persoane se orienteaza catre bicicletele magnetice de fitness. Asa am facut si eu si am ales bicicleta magnetica pentru fitness Techfit B450. Nu pot sa zic ca am facut o comparatie ampla in momentul in care m-am decis sa dau comanda, oricum sunt o persoana care cumpara destul de des din impuls ori daca vad ca gasesc o oferta imbatabila.

  M-a convins faptul ca este destinata tututor persoanelor, indiferent de varsta, iar eu cautam sa cumpar o bicicleta de fitness potrivita atat pentru adolescenti, cat si pentru persoane mai mature, asa ca mine. Modelul acesta s-a potrivit la fix pentru ca are ghidonul ajustabil, astfel incat sa se potriveasca diverselor inaltimi. Un alt aspect care mi-a placut este faptul ca fiecare pedala in parte are o curea, astfel incat piciorul sa ramana intr-o pozitie fixa pe parcursul exercitiilor.

  Saua este si ea ajustabila pe inaltime SI, cel mai important aspect – are un suport special pentru a folosi smartphone-ul sau tableta, dupa caz, in timpul exercitiilor! Nu e perfect? Pe mine m-a convins aceasta caracteristica.

Lasa un raspuns

Login/Register access is temporary disabled