Informativ

Efectele benefice ale exercitiilor fitness de grup

Anumiti instructori de fitness in grup din tari mai dezvoltate isi doresc sa ofere scolilor cu profil medical cursuri gratuite de fitness. Acest lucru este aproape de a se concretiza deoarece, in urma unui studiu prezent in Juralul Asociatiei Osteopatice Americane (The Journal of American Osteophatic Association), s-a ajuns la concluzia ca exercitiile fizice de grup pot reduce stresul si pot, de asemenea, sa imbunatati calitatea fizica, psihica si emotionala a vietii la un nivel mult mai avansat decat ar face-o un program de exercitii fizice individuale.

S-au facut cercetari in cadrul unei universitati din Biddeford, Maine, in care au fost implicati 69 de barbati si femei, toti studenti la medicina, care s-au angrenat intr-un program de 12 saptamani de exercitii fitness de grup, antrenamente individuale sau parcurgerea unei vieti uzuale, fara schimbarea rutinei(viata uzuala presupunand folosirea bicicletelor sau mersul pe jos doar pentru transport, nu si pentru fitness).

Rezultatele acestui studiu au aratat ca studentii care au luat parte la exercitiile de grup au redus nivelul stresului cu pana la 26% si si-au imbunatatit considerabil calitatea vietii. Exercitiile individuale, pe langa faptul ca solicita de doua ori mai mult timp, au adus imbunatatiri doar la nivelul calitatii psihice a vietii cu pana la 11%.

Autorul principal al acestui studiu, Dayna Yorks, a spus ca beneficiile comune de a veni impreuna cu prietenii si colegii, facand un lucru dificil si incurajandu-va unul pe altul, face diferenta intre exercitiile individuale si cele de grup. Universitatile cu profil medical sunt constiente ca programele lor de invatamant sunt soliciante si stresante. Pe baza studiului efectuat, scolile medicale ar trebui sa tina cont de efectele benefice pe care le au exercitiile de grup si sa incerce pe cat posibil sa le integreze printre activitatile intradisciplinare.

Exprima-ti liber opinia!

Lasa un raspuns

Login/Register access is temporary disabled